Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er uundgåeligt, at hjemmets indretning ændrer sig en smule, når der kommer børn. Babyer skal både have legetøj og særlige møbler, og så har de ikke helt lært at rydde op efter sig selv. Derfor kan du lige så godt sørge for, at børnenes ting er lækre, så dit hjem ikke skal lide under diverse grimt babyudstyr i farverig plastik. Vi giver dig her 3 bud på lækre babyting, som du selv kan lave.

Babynest

En babynest er en lille ”pude”, som baby kan sove i. Den kan både bruges hjemme i stuen, i barnevognen og når I er ude. En babynest fungerer lidt som en materiel krammer til barnet, og den er blevet kendt for dens evne til at skabe tryghed for barnet.

Det er relativt nemt at sy en babynest selv, og du kan derfor helt selv vælge udseendet. Stof fås som bekendt i stort set alle farver og mønstre, og du kan jo endda bruge samme stof til et par pyntepuder i sofaen (se for eksempel inspiration her). Så skaber du et sammenhængende udtryk i hele hjemmet. Når du syer til baby, er det en god idé at vælge økologisk stof, så barnet bliver udsat for mindst muligt skadelig kemi, så kig efter en Oeko Tex-certificering eller lignende.

Uro

En uro er et fantastisk ”legetøj” til små børn, og den er nem at lave selv. Du skal blot have små vedhæng – for eksempel små, hjemmehæklede dyr – og så sy det sammen til en uro. Hvis du vil have en mekanisk af slagsen, kan du købe grunddelene som et sæt, der bare skal sættes sammen.

Legetøjskasse

Børn og babyer har legetøj, og det skal de også have. Der skal altid være plads til leg og nysgerrighed. Men det betyder ikke, at legetøjet skal ligge at flyde ud over hele stuen.

Lav derfor en funktionel og dekorativ legetøjskasse, som legetøjet nemt kan smides i. Du kan male den eller eventuelt tapetsere den med et lækkert tapet – det er helt op til dig og dit ambitionsniveau.