Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er sæson for udeliv, og det er med at få så meget ud af sommeren som muligt. Vejret har indtil videre ikke været prangende, men der er massevis af gode solskinstimer indimellem. Derfor giver vi dig her fem ideer til udendørs legetøj og aktiviteter til de dage, hvor det gode vejr er på lånt tid.

Tegn med kridt

Hvis I har fliser i haven, kan I ikke komme uden om at tegne med kridt en gang imellem. Det er både hyggeligt, sjovt og en god måde for børnene at være kreative på. Det er også en rigtig fin aktivitet, hvis børnene er rastløse og har brug for en aktivitet, der holder dem beskæftiget. Kridttegning tager nemlig tid, og man bliver hurtigt suget ind i en nærmest meditativ koncentration. Samtidig er det sådan en type leg, der hele tiden udvikler sig, efterhånden som man tegner mere og lader fantasien få frit løb.

Sjip

En af de mest klassiske haveaktiviteter er at sjippe, og det kræver intet andet end et sjippetov. Det er ikke en aktivitet for de allermindste børn, men til gengæld kan den være rigtig god for de lidt større. Er de flere om legen, er det oplagt at bruge et svingtov – og faktisk helst to, så de kan prøve kræfter med double dutch, som er lidt mere udfordrende, men hammersjovt.

Arbejd i træ

Hvis I er ude efter et mere familieorienteret projekt, kan I finde jeres indre handyman frem og arbejde med træ. Om I vil slå søm i, save eller snitte er helt op til jer – I skal bare bruge et stykke træ og det nødvendige udstyr.

Det er vigtigt, at der er en voksen, som holder øje med børnene, men derudover er det intet problem at lade dem arbejde med værktøj eller en dolk, når man har instrueret dem i sikker brug.

Havetennis

Tennis eller badminton i haven er en meget simpel aktivitet, som både er sjov og udfordrende. Spillet kan starte og stoppe når som helst, og man kan enten bare spille frem og tilbage, gå efter at holde bolden i luften længst muligt eller spille om point. Uanset hvad får I bevæget kroppen, og I kan variere sværhedsgraden, som I vil.