Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Danmarks største by København, er en ret så eftertragtet by – og med god grund. Det er i storbyen at man kan finde alverdens kulturelle og gastronomiske seværdigheder. Derudover er der utallige studier og arbejdsmuligheder. Den største udfordring er nok at finde en bolig. Der er rift om dem, og det gælder om at have skarpe albuer – eller hvad?

Bevar et åbent sind over for boligmarkedet

Boliger i København kommer og går let. Det er et hurtigt, glohedt marked og derfor gælder det om at slå til, hvis man finder noget interessant. Og så skal man vide at konkurrencen er stor og derfor kan man godt nå at se mange lejligheder, før man bliver tilbudt noget. Det er også en af grundene til, at det er en god idé at starte jagten tidligt. Kommer du fra en mindre by end København, bør du også være indstillet på at priserne vil være højere i København. Sådan er det bare. Vær derfor realistisk med dine forventninger, i forhold til udbuddet. Udregn et realistisk budget, så du ved hvad du kan søge efter. Så vil du være godt udrustet til at finde udlejning København.

Sæt tid af til det og meld dig ind hvor du kan

At søge bolig i de større byer bør betragtes som reelt arbejde. De gode lejligheder hænger ikke på træerne, så du skal være klar på at arbejde for det. Brug god tid til at tjekke diverse boligportaler og gerne flere gange om dagen. Det gælder om at være nogle af de første.

Derudover kan du også melde dig ind i flere boligforeninger. Godt nok skal man opbygge anciennitet, men det vil på sigt give dig bedre muligheder for at score de gode lejligheder. Det gør det også lettere at tage til takke med en mindre bolig, hvis det kun er midlertidigt.

Gør brug af dit netværk

Boligjagt handler i høj grad om netværk. Du kan både bruge dit netværk til at udleje din bolig, men også til at finde en. Hvis du ikke har noget imod roomies, kan du også vælge at leje et værelse hos nogen. Det kan være en god start og så er det hyggeligt at bo sammen med andre. Du kan også forhøre dig om der er nogen der kender nogen. Det er altid en fordel, hvis der er nogen der kan sige god for dig til udlejeren.