Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Efterhånden er det blevet muligt at styre alt fra lys, opvarmning og låsene i sit hus. Det kan gøres direkte fra mobilen, og det kræver ikke andet end en mobil og et billigt mobilabonnement. Det er smart — men det kan også blive for smart.

Det betyder, at der florerer data, der meget præcis beskriver, hvornår de enkelte beboere kommer og går. Selv hvis den data bliver krypteret. det kan nemlig bruges af indbrudstyve, som ganske enkelt kan finde ud af, hvornår der er frit lejde til at aflægge dit hjem et uanmeldt visit.

Systemerne, der helt automatisk tænder for lyset, skruer op og ned for varmen, vander planter og videre i den dur, er et paradis for professionelle indbrudstyve. Ved at aflytte datastrømmen fra det intelligente hjem, er det nemlig muligt at fastlægge mønstre, der nøjagtigt viser, hvornår der ikke er nogle hjemme — for det er her, der er behov for at bruge de intelligente løsninger.

Det kræver dog noget helt særligt udstyr, som det ikke er alle og enhver, der har adgang til eller kan finde ud af at bruge. Og samtidig er det langt fra nok hjem, der er intelligente på nuværende tidspunkt, hvorfor det er vigtigt, at understrege, at problemet altså ikke er så stort endnu, som det umiddelbart lyder til. Men det er et problem, der kommer til at være stigende. I takt med at der kommer flere og flere intelligente løsninger på markedet, bliver det også mere og mere attraktivt for tyvene at overvåge det.

Og selvom dataene krypteres, er det altså ikke altid tilstrækkeligt. For selvom det ikke er nemt at afkode det — og i nogle tilfælde slet ikke muligt — så vil tyvene, alene ved at se på mængden af data, kunne se, hvornår du ikke er hjemme. Det intelligente hjem er måske slet ikke så intelligent endda.