Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Efterhånden som det intelligente hjem bliver en realitet, bliver det nemmere for tyvene at tilegne sig adgang til din bolig. Det er dog ikke det værste.

Der er mange positive fordele ved de intelligente hjem. Det hele er dog ikke lutter fordele, for det er let for hackere at bryde ind i et hjem med flere forbindelser til internettet. Og det er en trussel, der bør blive taget alvorligt.

Her er især tale om sikkerhedsangreb, hvor de kriminelle har mulighed for at tiltvinge sig adgang til personlige og fortrolige oplysninger, herunder kortoplysninger og adgangskoder, som efterfølgende kan misbruges. Eksempelvis til at hacke alarmsystemet eller den digitale lås, således der er fri adgang til hjemmet.

Tyvene har frit spil i det intelligente hjem

Det værste er, at beboerne kan skaffe sig adgang ved blot at befinde sig udenfor hjemmets grund. Endda i en bil. Det giver de kriminelle frit spil til at bryde ind i dit hjem. Samtidig er det ikke raketvidenskab at skulle finde ud af, hvornår det er bedst at bryde ind i en bolig; når du ikke er hjemme.

Og hvordan finder de ud af det? Det kan eksempelvis være ved at hacke ind i det intelligente hjem for derefter at overvåge elforsyning, vand og varmen i dit hus. Bliver der ikke brugt noget, er det højst sandsynligt fordi, du ikke er hjemme — og så er der altså frit spil.

Dit hjem vil også være i farezonen for at få virus

Det kan også tænkes, at hackerne ikke er interesseret i at bryde ind i dit hus, men blot styre det. Det er eksempelvis ikke utænkeligt, at et hus vil få virus. Her vil kriminelle eksempelvis kunne blokere for tilgangen af vand i din bolig eller slukke for elektriciteten.

Derfor vil det højst sandsynligt blive udviklet forskellige antivirusprogrammer til det intelligente hjem i fremtiden. Det vides endnu ikke, om Chili Security endnu har planlagt at udvikle dette. Dog bliver det spændende at følge udviklingen for den danske virksomhed.

Grunden til, at det bliver nødvendigt, er fordi, at internetforbindelsen i dit hjem er sårbar. Det er nemt at hacke sig ind på, og hvis det primært er denne forbindelse, der bruges til at koble det intelligente hjem op på, vil det være nemt at hacke den.