Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Bare fordi vinteren er ovre, betyder det ikke, at man ikke længere kan nyde en brætspilsaften. Dette kan jo stadig gøres udenfor på terrassen, mens man nyder det solrige vejr. Stratego er et oplagt brætspil, da de fleste kender det, oftest fra skolen eller fritidsklubben.

Mange har spillet det som brætspil, mens en del også har spillet det ude i skoven med sin klasse. Man fik hver især udleveret en rolle, og skulle kæmpe om at få fat i det andets holds flag. Hvis man mistede sin rolle, skulle man vende tilbage til sin base for at få en ny rolle. Sådan adskiller den sig fra brætspillet.

Stratego er, som navnet ligger op til, et spil baseret på strategi. Man kan selv vælge, hvordan man stiller sine brikker, og derved kan placere sit flag hvor man vil inden for sit eget område. Man kan også selv vælge, hvordan man vil beskytte det, ved nøje at udvælge de brikker der skal omringe flaget.

Hvad var det nu reglerne var?

Stratego er ved at være et gammelt og velkendt spil efterhånden, med mange variationer og lignende brætspil. Det originale Stratego er et to-mands-spil, så det er ikke velegnet til større brætspilsaftener.

Eftersom spillet er ved at være gammelt, er det ikke sikkert alle har reglerne til at ligge i den originale kasse længere, eller kan huske dem alle i hovedet. Her kan legeaben.dk være behjælpeligt, da de har samlet Stratego reglerne på en side, samtidig med et par tips til hvordan man kan spille.

Hygge til aftenen

Når man tænker brætspilsaften, så tænker man også på hygge, og som danskere ligger meget af vores hygge i den mad der bliver serveret. Her kan man passende servere pandekager, så man kan få lidt sukker til hjernen undervejs i spillet. Du kan finde opskriften her.