Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Et køkkengulv kan blive udsat for lidt af hvert, spildte madvarer og væsker samt tabte redskaber for bare at nævne nogle. Hvor meget et køkkengulv skal kunne klare afhænger selvfølgelig af, hvor meget køkkenet bliver brugt og hvem der bruger det, men under alle omstændigheder kan det godt betale sig at overveje nøje, hvilket gulv, der er det rette valg til dit køkken. Hos gulvforhandleren FlotteGulve.dk anbefaler man flere forskellige gulvtyper til køkkenet.

Klinker – Det praktiske valg

Klinker er et meget populært valg i køkkenet og er da også et af de mest praktiske gulve du kan vælge i køkken, da du ikke behøver bekymre dig over at spilde på gulvet. På mange gulvtyper skal væsker tørres op med det samme, så de ikke kan trænge ned i og dermed potentielt skade gulvet. Den bekymring har du ikke, såfremt du vælger et klinkegulv, så her er det knapt så vigtigt at du tørrer op med det samme og hjælper ungerne eksempelvis med opvasken, så gør det ikke noget, hvis en del af vandet lander på gulvet. Samtidigt er et klinkegulv nemt at rengøre og kræver ikke yderligere pleje.

Vinyl – Praktisk og blødt

En ulempe ved et klinkegulv er den hårde overflade, der øger risikoen for at ting, der tabes på gulvet går itu. Et klinkegulv kan desuden være en smule hårdt for knæ og ryg, hvis du står meget i køkkenet. Her kommer et vinylgulv for alvor til sit rette takket være den bløde overflade, der mindsker risikoen for at tabte ting går i stykker og er mindre anstrengende for kroppen at stå på. Ligesom et klinkegulv vil et vinylgulv ikke tage skade af spild, dog vil det være en god ide at tørre kraftigt farvet spild op med det samme, så farven ikke vil efterlade pletter på gulvet.

Laminatgulv – Et godt alternativ

Du kan også sagtens vælge at lægge et laminatgulv i dit køkken, da mange laminatgulve er slidstærke nok til at kunne klare, at der tabes ting på dem. Hvis du vælger et laminatgulv i køkkenet skal du dog sørge for at tørre især væsker op med det samme, så de ikke når at trænge ned i samlingerne. Væsker vil ikke trænge gennem gulvets overflade, men derimod i rillerne mellem gulvbrædderne, det kan eventuelt forhindres ved at forsegle disse med et produkt som ClicSeal.

Du kan også vælge at lægge et trægulv i køkkenet, her er det dog endnu vigtigere at spild fjernes med det samme og så skal du være opmærksom på, at det vil kræve en del pleje af dit gulv.