Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Har du boet særligt længe i lille, fugtige Danmark, har du sikkert lagt mærke til, at det danske vejr skaber ideelle vækstmuligheder for alger. Netop derfor er rigtig mange danske boligejere plaget af alger på tag, fliser og husfacade. Det er ikke nødvendigvis skadeligt, men det ser bestemt ikke kønt ud. Ligesom man altså gør rent og indretter sig hjem indvendigt, bør man også lægge tanke og energi i husets ydre. Det er trodsalt det første eventuelle gæster ser. 

Desuden vil du hurtigt opleve, at du også selv bliver gladere af hver dag at kunne vende hjem til et hus, hvis udseende, du er glad og stolt af. Netop derfor findes der massevis af firmaer, der tilbyder algerens. For relativt få penge kan du altså få dem til at komme forbi, foretage en algerens, hvor alle alger sprøjter og skrabes væk. Mange af dem tilbyder sågar efterfølgende beskyttelse af tag fliser eller andet, så du ikke behøver at få foretaget en algerens igen før op til flere år senere.

Tjek en ekstra gang

Problemet er bare, at hvis et sprøjtemiddel kan få bugt med de genstridige alger på dit tag, så er der altså også stor risiko for, at det får indflydelse på miljøet i og omkring din grund. Midlet brugt til algerens kan altså ende i dine blomsterbede, en nærliggende så eller sågar grundvandet, hvilket ikke ligefrem er miljøvenligt. 

Det har flere af firmaerne dog efterhånden fået øjnene op for. Se her. De vælger at bruge et andet, ikke-miljøskadeligt, middel og har desuden for vane at lede restvandet væk fra tag, fliser og lignende. Vil du gerne opnå algefrihed uden skade på miljøet, bør du altså tage et ekstra kig på firmaets hjemmeside, før du bestiller en algerens. Det kan godt gå hen at koste en smule ekstra. Til gengæld kan du nyde dit flotte tag eller dine skinnende fliser med god samvittighed.