Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vi ser alle frem til at kunne sidde udenfor i vores haver på varme dage og nyde et glas koldt rosé sammen med venner og familie. Men du kan også bruge denne dejlige sommervin til mad, hvor du kan kombinere rosévinens lette sødme med mad fra middelhavsregionen.

Rosévin til Middelhavskøkkenet

Rosévin passer godt til mad fra middelhavsregionen, hvor retter med krydderurter og hvidløg passer godt med vinens sødme. Det kan være alt lige fra den klassiske italienske pizza og spaghetti til lette fiskeretter, hvor rosévinens lette tone giver plads til madens smagsnuancer. Vinen kan også anbefales til brug til velkomst tapas, hvor gæsterne kan nyde både vinen og de forskellige tapas. Den bedste temperatur for servering af Rosé er ved 10 grader.

Hvordan fremstilles rosévin?

Man kan producere rosévin på to måder. Den ene er saignée, som kaldes en Clairet i Bordeaux, hvor man lader 10% af vinen løbe fra de knuste blå drueskaller efter en kort maceration. Den anden metode som er den mest brugte, er at man efter en kort tids gæring og maceration på de knuste skaller, presser saften fra drueskallerne, og derefter fortsætter gæringen ligesom med hvidvin.

Hvor stammer rosévin fra?

Rosévin produceres i dag i stort set alle vinproducerende lande. Vinen fås i alle rosa nuancer lige fra den sarte rosa-lyserød til lys rød. Den mest berømte region for rosévin er Provence i Frankrig, men i Sydrhonen, Languedoc og Roussilon er denne vin lige så normal at drikke som hvidvin.

I Spanien laves den lyserøde Rosado eller den mørkere Clarete. Du kan også få gode rosévine fra Italien, Tyskland og Portugal. I nyere tid producerer lande som Chile, Sydafrika og Australien også denne vin, som har fundet vej til vinhylderne. Find en Rosé der passer dig.