Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der findes rigtig mange forskellige gardiner, og de fås i mange størrelser og farver. Funktionerne er dog de samme, uanset hvilket gardin du vælger. Sådan kommer fremtidensgardinløsninger dog ikke til at være.

 

Gardiner kan blive næste skud på den grønne stamme

Et gardin er en meget lowtech-opfindelse. Den primære opgave, gardinet skal udføre, er at hjælpe os med at holde solens stråler ude fra vores hjem. De kan irritere, og de kan opvarme boligen, så den nærmest bliver uudholdelig om sommeren. Hvorfor ikke bruge den energi til andre ting?

Eksempelvis som energikilde. Det er dumt ikke at drage nytte af, og løsningen ligger lige til højrebenet; der skal være solceller på ydersiden af gardinerne. Solpaneler i tekstilform, som rent faktisk udnytter det sollys, vi ellers bare afskærmer.

 

Hvornår kommer disse gardiner på markedet?

Gardinerne er i gang med at blive udviklet, og der går ikke lang tid, inden de kommer på markedet. Vi ved desværre endnu ikke, hvornår det kommer til at ske, men vi venter i spændende. Og vi spår, at der ikke er lang tid til.

Der er ingen tvivl om, at gardiner kommer til at kunne meget mere i fremtiden. De nye, ‘grønne’ gardiner, der indsamler energi fra solens stråler, er geniale. Alligevel så indlysende, at det er underligt, de ikke allerede er på markedet.

Hos UnigGardin er man også begejstret for idéen, og ser helt klart et hul i markedet med mange muligheder.

 

Hvordan virker solcellegardinerne?

Solcellegardinerne har været på tegnebrættet i en del år. De er dog stadig på betaniveau, og det er uvist, hvornår den endelige konstruktion ligger klar. Der vil dog blive offentliggjort en del detaljer inden længe. Det kan du læse mere om her.

Det giver mange muligheder — eksempelvis kunne det tænkes at en mindre lejlighed kunne styres udelukkende ved brug for solceller. Om det bliver en realitet, må tiden vise.