Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Debatten om klimaet fylder en hel del både nationalt og internationalt, og mange danskere er blevet mere opmærksomme på deres forbrug og deres udledning af miljøfarlige stoffer og gasser. Hvis du er en af dem, der gerne vil gøre en indsats for at gøre verden mere grøn, er der nogle ting, du kan gøre ved dit hus for at spare klimaet for en smule udledning – og samtidigt er det noget, der giver dig lidt ekstra penge i pungen.

Et nyt tag

En af de største syndere ved huset, når man taler klima, er den energi, vi bruger til at varme vores boliger op med. Derfor er energioptimering en god måde at være venlig mod klimaet på. En af måderne du kan gøre det på, er ved at udskifte dit tag, hvis taget er ved at være lidt slidt. Et slidt tag holder nemlig ikke lige så godt på varmen, og dermed skal du bruge mere energi på at opvarme huset – og det er hverken godt for miljøet eller for din økonomi. Du kan læse mere om at få nyt tag på boligen online, bl.a. på https://www.dansktagbyg.dk/.

Efterisoler din bolig

Et andet sted hvor der siver rigtig meget varme ud af boligen, er i væggene og omkring vindueskarmene. Det grundes ofte, at isoleringen enten ikke er god nok, eller at der bare er brug for en efterisolering. En efterisolering er en af de ting, der virkelig er med til at sænke energiforbruget i din bolig, og samtidigt hæver en efterisolering også boligens pris, hvis den skal sættes til salg på et senere tidspunkt. Det er fordi der er en mindre elregning, når elforbruget er mindre, og disse ekstra penge er jo også penge, som de nye ejere får glæde af, når de overtager huset. Der er altså flere positive punkter på den front.