Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Kender du det, at du går og taler i telefon rundt i dit hus, og pludselig, da du træder ind i et specifikt rum, så ryger signalet. Kender du det, at du ikke kan komme til din favorit-blog via mobilen, når du sidder på toilettet?

I rigtig mange huse varierer kvaliteten af mobilsignalet fra rum til rum, og i enkelte byer, er mobilsignalet så ringe, at det slet ikke kan bruges. I Ørslev på Sjælland kan beboerne slet ikke modtage mobilsignal indendøre, og det virker kun sporadisk, når de bevæger sig udenfor.

Volapyk for voksne

Det kan være svært at finde hoved og hale i mobilmarkedet. Der er så mange ting; Dækning, telefonmodel, kundeservice og priser på mobilabonnement ved Telenor eller nogle af de andre selskaber, og dækning er for mange fuldstændig volapyk.

Særligt helt gamle huse og nye huse er problematiske i forhold til den “interne” dækning. Til TV2 siger, teleanalytiker ved Netplan, Torben Rune.

– Et af problemerne med nye bygninger er, at de er enormt godt isoleret. Det er godt for miljøet, men mobilsignalerne har meget svært ved at slippe igennem.

Så et godt råd er at begrænse isoleringen i dit hus for at opnå bedre dækning, men det er formentlig ikke hensigtsmæssigt i forhold til din varmeregning.

Small cells kan være svaret.

Er der ikke noget, man kan gøre for at opnå bedre signal? Jo, måske ny teknologi har svaret i form af Small Cells.

Small Cells er en såkaldt mobil accessnode, som du kan installere i hjemmet. Oversat til menneskesprog er det en boks, du installerer i dit hjem og det kan så forstærke mobilsignalet i dit hjem. Løsningen har indtil nu været forbeholdt større virksomheder. Det er faktisk en mobilmast, du sætter op i dit hjem. På den måde får man mobildækning i bygninger, hvor der ellers normalt ikke vil være signal nok til at gennemføre en mobilsamtale.