Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når der kommer en lille ny, så skal der på mange måder laves om i tilværelsen. I skal sikre jer, at I har fået gjort alt klar til den lille ny, som kommer til verden lige om lidt. I skal for eksempel have sørget for at få købt tøj, masser af legetøj og vigtigst af alt en seng, som dit barn kan sove godt og trygt i om natten. Se med nedenunder, hvor vi giver dig et par tips.  

Lær barnet at sove i sin egen seng

Lad være med at vænne dit barn til at sove i samme seng som dig og din partner. Det bliver en dårlig vane i længden, og det er meget bedre for dit barn at blive tilvænnet til at sove i egen seng lige fra starten af, så dit barn ikke vænner sig for meget til at sove tæt på dig. Selvom det kan være rigtig hyggeligt at have dit barn sovende tæt på dig, så vil dit barn vænne sig til trygheden, og det kan i længden også blive meget belastende for dig, fordi det kan være sværere at sove, når der ligge en baby lige ved siden af, der skal tages hensyn til. Så få købt en vugge eller noget lignende, som er i en god kvalitet, og få den sat op inde på soveværelset, så den er klar til lige om lidt, når dit barn kommer til verden. Er du i tvivl om hvilken type seng du skal vælge, så se denne liste med tremmesenge.

Hav en natlampe til barnet

Børn kan godt blive rigtig utrygge, hvis alt lys bliver slukket omkring dem, og der ikke er noget som helst lys at skimme på værelset, hvor de sover. Det er svært for dem at falde i søvn, og hvis det skulle ske, at de vågner midt om natten, så begynder de højst sandsynligt at græde, fordi de bliver bange og ikke kan se mor eller far, eller hvor de befinder sig. Hvis der sker noget om natten, og du skal stå op for at tjekke på barnet, så vil du også takke dig selv for at have monteret en lampe omkring vuggen, så du selv kan se, hvad der foregår, når du står op og skal have styr på situationen og din baby. Find sengelamper på Sengezonen.dk.

Hav altid lidt legetøj klar til de triste nætter

Legetøj må der aldrig gåes ned på, når der kommer en by baby i familien. Legetøj er virkelig essentielt for babyer. Det stimulerer deres hjerne, fordi de tænker og funderer over, hvad i alverden det er for nogle finurlige dutter og skabninger, man placerer foran dem. Legetøj lægger op til bevægelse og aktivitet, fordi babylegetøj ofte er noget man skal slå til, dreje rundt, trykke på eller røre ved, før der sker noget, som babyer synes er sjovt. Nogle nætter vil dit barn have meget svært ved at sove, og det kan virkelig være anstrengende at blive ved med at forsøge at få dit barn til at sove. Nogle gange er det bedre at lade dem komme ud af vuggen, så de kan lege lidt, blive trætte og så kan du forsøge igen.