Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Teknologien vinder mere og mere ind i alle brancher. Mange boliger er i dag intelligente, med automatisering af mange af hjemmets funktioner. Gardinerne kan betjenes trådløst, lyset kan indstilles præcis efter den enkeltes behov og kaffemaskinen kan sågar indstilles til at lave kaffen klar, når du vågner. Teknologien kan med fordel benyttes i ældreboliger, hvor mange funktionaliteter, kan hjælpe den enkeltes behov og dens hjælpere.

Det er ingen hemmelighed at vi med alderen får et par skavanker her og der. Derfor kan vi med fordel benytte mange af de nye smarte funktionaliteter, som kan gøre livet lettere. Inden for sundhedssektoren opstår der ligeledes mange nye revolutionerende teknologier. Den intelligente ble kom frem i 2015, og på et plejehjem på fyn har de allerede afprøvet bleen med stor succes. den intelligente ble er en ble, som er udstyret med en chip, som kan give plejepersonalet en besked om vedkommende har tisset eller lavet i bleen. En datter til en beboer på plejehjemmet siger:

– Jeg tror det betyder rigtig meget for min mor, at personalet får et lille ‘bib’, hvis hun har lavet i bleen, for så kan de være her fem minutter efter, og så skal hun ikke sidde længe med det, siger Lilly Pedersens datter, Ellen Pedersen.

Denne teknologi afprøves nu også flere steder i private hjem, hvor hjemmeplejeren er tilknyttet. På den måde får plejeren hurtigt besked om, om bleen skal skiftes eller ikke.

Falsk alarm ved hoste

På plejehjemmet oplevede de at chippen var meget følsom, så det vil sige, så snart bleen var det mindste våd, fik personalet besked. Et par af beboerne led en mild grad af KOL, som gjorde at når de hostede lidt, tissede de samtidig i bleen meget lidt. Det er helt sikkert en smart ting, med den intelligente ble, det kræver blot et par små justeringer i fremtiden.