Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der kan være mange forskellige grunde til, at et badeværelse lugter. De fleste lugte er midlertidige, men indimellem kan en lugt altså forblive i dit hus over en længere periode. I disse tilfælde er det vigtigt at gøre noget ved det, da der kan være tale om giftige gasser, der potentielt kan være skadelige at indånde.

Hvor kommer lugten fra?

Når du oplever en lugt, der varer ved i længere tid, er det næsten altid fordi, der er problemer med dit afløb. Dette kan skyldes, at afløbet er stoppet til med fx hår og sæberester, eller at vandlåsen, der har brug for en smule vand til at fungere, er tørret ud. Begge problemer burde du selv kunne ordne uden professionel hjælp, men hvis du helst vil undgå at skulle bøvle med den slags indimellem, så er det nemmeste altså at anskaffe sig en membran-lugtlukke, som fungerer uden vand og derfor ikke tørrer ud og lukker skadelige gasser ind. De smarte vandlåse, der i øvrigt er selvrensende, så du heller ikke får problemer med tilstoppede afløb, kan købes på greendrains.eu/da/, og de er utroligt nemme at installere.

Har du ikke installeret en moderne vandlås endnu og har akut brug for at komme af med lugten, så er den bedste løsning altså at fylde en spand op med varmt vand og hælde det i afløbet. På den måde får vandlåsen noget at arbejde med, og nogle af hårene og sæberesterne løsner sig muligvis. Du bliver dog ofte stadig nødt til at tage et par handsker på og manuelt fjerne det sidste snavs, hvis problemet er et tilstoppet afløb.

Luft ud

Der kan også være andre grunde til, at dit badeværelse lugter fælt. Det er bl.a. vigtigt, at du får luftet ordentligt ud, når du har været i bad, da den fugtige luft er en god grobund for bakterier.