Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Ligegyldigt om du har elradiatorer, fjernvarme eller en varmepumpe i dit sommerhus, så kan du fjernstyre det hele fra din smartphone. På den måde kan du sørge for, at varmen er tændt, når du ankommer. Her kan du læse om de forskellige muligheder, du har.

Når du tager hen til sommerhuset i vintertiden — hvis du da gør det — er det skønt, hvis man kan sørge for, at sommerhuset er opvarmet, inden man ankommer. Ellers kan det hurtigt blive nogle kolde første timer, man får i sommerhuset.

Det kan nemt lade sig gøre, hvis man undersøger sagen lidt nærmere. Det viser sig nemlig, at du kan styre varmen i dit sommerhus direkte fra mobilen. Så kan du tænde for varmen 2 — 3 timer, før du ankommer. Og det gælder uanset om du har elvarme, fjernvarme eller en varmepumpe i dit sommerhus.

Du skal bruge et telefonabonnement

For at få det til at virke, er det vigtigt, at du har et telefonabonnement. Du kan sagtens nøjes med et billigt mobilabonnement, da det faktisk bare er vigtigt, der er signal på det. Et taletidskort kan også bruges, men det udløber ofte inden for en bestemt periode, og så skal du altså huske at tanke det op eller købe et nyt.

Det er dog heldigvis ikke noget problem, for de fleste mennesker har et mobilabonnement i forvejen. Det eneste, der er vigtigt, er, at det kan sende og modtage sms’er.

Sådan gør du

Hvis du har elvarme i dit sommerhus, så er det muligt at købe et modul, der kan kobles til HFI-relæet, hvorefter det kan styres via sms-beskeder eller en app fra din smartphone. Faktisk kan du styre og tænde en masse ting i dit sommerhus via din smartphone. Det kræver dog, at de er koblet op til selvstændige moduler i HFI-relæet.

Men også varmepumpen kan styres med smartphonen. Er det en luft til luft-varmepumpe, der er i sommerhuset, så er der op til flere muligheder for fjernstyring. En fjernstyringsenhed kan fås hos de fleste forhandlere af varmepumper — så spørg, og du skal få svar.

Hvis der er fjernvarme i sommerhuset, kan du købe et Living Connect-system gennem Danfoss. Det koster omkring 400 kr. pr. termostat og omkring 3.500 kr. for kontrolpanelet.