Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vores hjem består af mere og mere elektronik, og det er efterhånden ikke længere en fantasi at snakke om det intelligente hjem. For selvom forudsigelserne om køleskabe der selv bestiller maden hjem, når der er udsolgt, måske ikke lige er blevet en realitet, selvom mulighederne er der, så er det sket ufattelig meget inden for de sidste år.

Apps overtager

Hvis man ellers er villig til at betale, findes der stort set ikke de hårde hvidevarer, der ikke kan betjenes med en smartphone og dertilhørende app. Det kan være alt fra at tænde ovnen på vej hjem i bilen, så den er varm, når man kommer hjem og kan smide kyllingen direkte ind til at sætte vaskemaskinen i gang i løbet af dagen, så tøjet ikke ligger og bliver krøllet i maskinen.

Derudover fylder teknologi naturligvis rigtig meget, når det kommer til til underholdningen i de danske hjem. Der er stort set ikke længere nogen, der ikke minimum har en streamingtjeneste og mange af os har flere af slagsen. Disse styres ofte af smartphones og tablets, og har været med til at ændre måden hvorpå vi ser fjernsyn, om de så er film eller serier.

Vi får generelt også flere el apparater ind i vores køkkener, der er intelligente. Eksempler på dette er vin termometre, der kan bestemme temperaturen, så de kan nydes ved rette temperatur.

Energibesparende teknologi

Generelt er teknologien bare i den grad rykket ind i de danske hjem, selv ens rullegardiner og vinduer bliver i mange huse enten styret med enten en app, eller ved varmeregulering, så de åbner, hvis der bliver for varm og lukker, hvis der bliver for koldt.

Netop på energifronten er vores hjem nemlig især blevet smarte med nye opvarmningsformer som solenergi, hvor især Tesla er med helt fremme og kommer hele tiden med nye produkter, der kan være med til at oplyse alverdens hjem ved hjælp af sollys og batterier.

Så vi kan nok være meget sikre på, at fremtiden bliver endnu mere elektronisk, end den allerede er det nu.